top of page
Anchor 1

EMPATHIC HORSEMANSHIP

A7C68111-40B7-4E3F-8F8D-8D828A0D6078.png
Lessen

Lessen

Boek een enkele les of een lessenkaart

Lessen vinden plaats bij mij op locatie in Winschoten of bij jouw paard op locatie in de regio Groningen & Drenthe.

Enkele les los bij mij € 25,- Enkele les los bij jou € 38,- Reiskosten vanaf 20km Winschoten € 0,25 p. km

Screenshot 2023-01-20 at 10.03.43.png
1.png

Training

Geef je paard in training voor gedragsrevalidatie

Je paard laten trainen om hardnekkige problemen op te lossen of te voorkomen. Ik bereid je paard optimaal voor als betrouwbare partner voor jou. Graag betrek ik je hierbij en neem ik je mee in de wereld als paarden trainer.

Je paard moet uiteraard gezond en gevaccineerd zijn voordat hij in training gaat. Training is vanaf 4 jaar. Jongere paarden kan ook als het puur om gedragstraining gaat, geen zadelmak maken. De duur hangt af van het gedrag en doel voor de training. Minimaal 3 maanden. € 140,- per week De prijs is inclusief onderbrenging met volpension op een Paddock Paradise.

Een goede training begint bij een goede huisvesting

Een (goede) Paddock Paradise is naar nieuwste onderzoeken en standaards de meest natuurlijke en daarmee vriendelijkste houdingsvorm voor paarden. Paarden bewegen 16 uur per dag in een langzame stap op zoek naar voer. In een nat en dichtbevolkt land als Nederland is dit bijna niet te realiseren. Een paddock met track systeem komt er wel dicht bij in de buurt.

 

De paarden hebben meerdere voerplekken waar ten alle tijden droog hooi beschikbaar is. De paarden wisselen onderling veel tussen voer- en drinkplaatsen af en houden zich zelf zo in beweging. Dat is nodig voor hun bewegingsdrang en behoefte. De bomen en het droge zand bieden natuurlijke beschutting en comfortabele plekken om gezamenlijk te ontspannen, te liggen en te slapen. 

Een paard dat zijn eigen behoeftes op zijn eigen momenten mag vervullen is een gebalanceerd paard en kan pas dan volledig in training. Is je paard het leven buiten niet gewend? Dan is hij/zij ongeveer 3 weken decompressie tijd nodig om te wennen. Er zijn (met medische uitzonderingen) geen paarden die niet op een track systeem buiten kunnen leven. Paarden zijn veerkrachtige dieren, gemaakt voor een leven buiten in kuddeverband.

Boxenhouding is een verouderd systeem en heeft meer nadelen dan voordelen voor de gezondheid en het geluk van je paard. Alleen in uiterste nood en met medische redenen kunnen wij een box beschikbaar stellen.

Je trainer

deskundig en professioneel 

Geef je paard in goede handen.
Als trainer en gedragsdeskundige heb ik een professioneel en wetenschappelijke achtergrond. Ik train niet alleen paarden omdat ik dat 'al zo lang doe' maar ook omdat ik me continu bijschool en blijf leren - van 
betrouwbare, internationale bronnen en de nieuwste en hoogste standaard van ethiek.

Bij mij staat de gezondheid en het geluk van je paard altijd aan eerste plaats.

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
2F1A8532.jpg
“Maybe the journey isn’t so much about becoming anything.
Maybe it’s about un-becoming everything that isn’t really you, so you can be who you were meant to be in the first place.”

Paulo Coelho

287081531_967853907227626_4902559498866769885_n.jpg

JOSEE

Carolina thinks ahead, is creative and provides new insights.

She now works with my 2 year old and I am pleasantly surprised about her knowledge and skills, she is also a nice person to work with. Definitely recommended!"

REVIEWS

CONTACT TODAY

Province of Groningen & Drenthe

Thanks for submitting!

bottom of page